KE paralajmëron rrezik ndaj “Pasaportave të arta”

Nisma e qeverisë për shitjen e nënshtetsisë shqiptare shihet me skepticizëm nga Bashkimi Europian i cili u ka kërkuar tanimë vendeve anëtare si Bullgaria apo Malta tu japin fund iniciativave të tilla.

Zëdhënësja e Komisionit Europian, Ana Pisonero-Hernandez në intervistën për DW ka rreshtuar rreziqet potenciale të zbatimit të nismës së të ashtëquajturave “pasaporta të arta”.

Ajo tha se rreziqet përfshijnë infiltrimin e krimit të organizuar, pastrimin e parave, evazionin fiskal dhe korrupsionin nëpërmjet aplikantëve të mundshëm nga vendet e treta.

Intervista e plotë e Ana Pisonero: Kliko linkun këtu.

*Tibo News