Kanye West kërkon t’i japë fund partneritetit të veshjeve me Gap

Avokatët e Kanye West i dërguan një letër Gap Inc duke njoftuar se reperi dhe stilisti po përfundonte partneritetin e tij me kompaninë, duke thënë se nuk i përmbushte detyrimet e saj sipas kontratës.

Gap shkeli marrëveshjen e saj me West duke mos shitur produktet e markës Yeezy Gap në pikat e saj dhe duke dështuar në hapjen e dyqaneve të dedikuara për markën, thuhej në letër.

Kompania mund të shesë aksionet ekzistuese të Yeezy Gap deri në periudhën e shitjes, thuhet në letër. Aksionet e kompanisë mëmë të Banana Republic u mbyllën me 3.6% më të ulëta.

Gap nuk pranoi të komentojë mbi këtë çështje.

West, në vitin 2020 nënshkroi një marrëveshje 10-vjeçare me Gap për të krijuar një linjë veshjesh nën markën Yeezy Gap.

Presidenti dhe shefi ekzekutiv i Gap Brand Mark Breitbard tha në një memo të brendshme se kompania do të mbyllte partneritetin me Kanye pasi palët nuk ishin të lidhura se si të punonin së bashku për të ofruar vizionin e tyre.

Lidhjet mes West dhe Gap janë tendosur gjithnjë e më shumë kohët e fundit.