Kafshët më jetëgjata në botë

Kafshët që jetojnë në tokë, në ajër dhe në ujë, kanë ndryshime për sa i përket jetëgjatësisë.

Në fakt, ka kafshë që në rrethanat e duhura, mund të jetojnë për shumë dekada apo edhe shekuj.

 

  • Aligatori amerikan

> Më i vjetri i regjistruar: 77 vjeç

> Pesha mesatare e të rriturve: 330,7 lbs.

> Habitati: Shtetet e Bashkuara të Jugut

 

  • Breshka mesdhetare

> Më i vjetri i regjistruar: 127 vjet

> Pesha mesatare e të rriturve: 13,0 lbs.

> Habitati: Afrika e Veriut, Azia Jugperëndimore dhe Evropa Jugore

 

  • Breshka Aldabra

> Më i vjetri i regjistruar: 152 vjet

> Pesha mesatare e të rriturve: 550,0 lbs.

> Habitati: Oqeani Indian

 

  • Iriqi i kuq i detit

> Më e vjetra e regjistruar: 200 vjet

> Pesha mesatare e të rriturve: 1,0 lbs.

> Habitati: Oqeani Paqësor Verior

 

  • Peshkaqeni i Grenlandës

> Më i vjetri i regjistruar: 392 vjet

> Pesha mesatare e të rriturve: 2,260.0 lbs.

> Habitati: Oqeani Arktik

 

  • Mouça e detit

> Më i vjetri i regjistruar: 507 vjet

> Pesha mesatare e të rriturve: 0,5 lbs.

> Habitati: Oqeani Atlantik Verior