Google Translate ndalon shërbimin në Kinë

Google translate ka ndaluar shërbimin në territorin e Kinës, duke u arsyetuar me përdorimin e ulët.

Kjo lëvizje ka shënuar fundin e një prej produkteve të fundit të mbetura në ekonominë e dytë më të madhe në botë.

Faqja e dedikuar e Kinës kontinentale për Google Translate tani i ridrejton përdoruesit në versionin e shërbimit të Hong Kongut. Megjithatë, kjo nuk është e arritshme nga Kina kontinentale.

“Ne po ndërpresim e ndërpresim “Google Translate” në territorin e Kinës për shkak të përdorimit të ulët”, tha Google në një deklaratë.

Google ka pasur një marrëdhënie të tensionuar me tregun kinez. Gjigandi i teknologjisë amerikane tërhoqi motorin e tij të kërkimit nga Kina në vitin 2010 për shkak të censurës së rreptë të qeverisë në internet. Shërbimet e tjera të saj si Google Maps dhe Gmail janë gjithashtu të bllokuara në mënyrë efektive nga qeveria kineze.

Si rezultat, konkurrentët vendas si motori i kërkimit Baidu, mediat sociale dhe gjiganti i lojërave Tencent kanë arritur të dominojnë peizazhin kinez të internetit në fushat si kërkimi dhe përkthimi.