Google Assistant mund të njohë zërin tuaj

Mjeti Google Assistant do të ndihmojë të bëhet “më i mirë në njohjen e fjalëve dhe emrave tuaj të shpeshtë”.

Veçoria “Njohja e personalizuar e të folurit” do të shfaqet në cilësimet e “Asistentit të Google”.

Përshkrimi i veçorisë thotë: “Ruani regjistrimet audio në këtë pajisje për të ndihmuar Google Assistant të bëhet më i mirë në njohjen e asaj që thoni.

Audioja qëndron në këtë pajisje dhe mund të fshihet në çdo kohë duke çaktivizuar njohjen e personalizuar të të folurit”.

Ende nuk është e qartë se kur do të nisë kjo aftësi.

Funksioni do të lejojë njohje më të avancuar të komandave dhe emrave të kontakteve.

Për shkak të shqetësimeve të privatësisë, Google do t’u japë përdoruesve një opsion në cilësimet për të hequr dorë nga njohja e personalizuar e të folurit nëse nuk duan që zëri i tyre të ruhet.

Aplikacioni softuer i asistentit virtual tani mund të paralajmërojë gjithashtu përdoruesit kur duhet të ndryshojnë fjalëkalimin e tyre, madje mund t’i ndihmojë ata ta ndryshojnë atë.

Kompania kishte thënë se përvoja e re do të shpërndahej gradualisht, por është vetëm tani që më shumë se një pjesë e vogël e përdoruesve kanë filluar ta marrin atë në pajisjet e tyre.