Gjermania me rregulla të reja anti-COVID

Rregullat e reja për COVID-19 në Gjermani hynë në fuqi më 2 tetor, ndërsa vendi përgatitet për një rritje të rasteve gjatë muajve të ftohtë. Maskat FFP2 janë të detyrueshme në trenat ndërqytetës për personat mbi 14- vjeç, në spitale, shtëpi pleqsh, zyrat e mjekëve, si dhe në hapësirat e mbyllura si dyqane, restorante dhe salla.

Punonjësit duhet të testohen disa herë në javë. Nëse situata e infeksionit përkeqësohet, shtetet kanë autoritetin të marrin masa të mëtejshme.