Gjendet salmonelë në produkte, mbyllet fabrika gjigande e çokollatës në Belgjikë

Një fabrikë e madhe belge çokollate ka ndërprerë prodhimin pas zbulimit të salmonelës në një grumbull çokollate.

Kompania Barry Callebaut tha të enjten se fabrika e saj në Wieze, për të cilën ajo thotë se është fabrika më e madhe e çokollatës në botë, mbylli të gjitha linjat e prodhimit si një masë paraprake ndërsa infektimi me salmonelë është hetuar.

Barry Callebaut prodhon çokollatë për marka të shumta të shitura në mbarë botën.

Salmonela u zbulua të hënën dhe të gjitha produktet e çokollatës së prodhuar në fabrikë u vendosën në pritje të hetimeve, tha kompania.

Kompania identifikoi lecithin, një emulsifikues i përdorur në mënyrë rutinore në prodhimin e çokollatës, si burimin e ndotjes.

Kompania tha se informoi autoritetet belge të sigurisë ushqimore dhe po kontakton klientët që mund të kenë produkte të kontaminuara në posedim të tyre.

Është e paqartë nëse ndonjë konsumator ka raportuar se është sëmurë nga çokollata.

Në fillim të këtij viti, të paktën 200 raste të raportuara të salmonelës besohej se kishin lidhje me vezët e Pashkëve me çokollatë të bëra në një fabrikë tjetër belge të operuar nga kompania italiane Ferrero.