Fundoset anija, 22 të vdekur në Afrikë

Të paktën 22 persona humbën jetën kur një varkë me emigrantë u përmbys pranë ishullit afrikan të Madagaskarit. Sipas autoriteteve, 23 persona të tjerë u shpëtuan, ndërsa vazhdon kërkimi për të mbijetuar.

Sipas informacioneve të para, anija ishte nisur për në Mayotte, në brigjet e Afrikës juglindore, midis Madagaskarit dhe kontinentit afrikan.

Anijet e migrantëve shpesh nisen nga bregu veriperëndimor i Madagaskarit. Në shkurt, roja bregdetare ndaloi një varkë me 33 qytetarë të vendit të varfër që po  përpiqeshin të arrinin në Mayotte.