Fjala që Kate Middleton ia ka ‘ndaluar’ dados së fëmijëve

Princi dhe Princesha e Uellsit janë prindër praktike të tre fëmijëve të tyre, Princit George, dhjetë vjeç, Princeshës Charlotte, tetë vjeç dhe Princi Louis, pesë vjeç, por ata gjithashtu kanë ndihmë shtesë në formën e dados Norland.

Princi William dhe Princesha Kate rekrutuan mësuesen e tyre të besuar të kopshtit Maria Teresa Turrion Borrallo nga shkolla Norland në Bath në vitin 2014. Princi George ishte rreth tetë muajsh në atë kohë dhe që atëherë ka qenë me familjen.

Por a e dini se dadot e Norlandit kanë rregulla shumë strikte për gjuhën që lejohen të përdorin para fëmijëve në kujdesin e tyre?

Kolegji Norland është i njohur për kurset e shkëlqyera të kujdesit për fëmijët dhe një intervistë me autoren Louise Heren, e cila shkroi Dado në një libër, zbuloi se si dadot e Norland kujdesen përgjuhën që u mësohet të shmangin me fëmijët.

Mirror zbuloi se Louise kaloi një vit në kolegj duke kërkuar një dokumentar dhe i tha gazetës se ka një fjalë që dadot mësohen të mos thonë kurrë kur punojnë me fëmijë. Fjala është thjesht “fëmijë”. “Fjala fëmijë është e ndaluar. Është një shenjë respekti për fëmijët si individë”.