FC Barcelona parashikon shumë fitime këtë sezon

Barcelona është dukur mirë në fushën e futbollit këtë sezon, dhe jashtë fushës duket se gjërat janë përmirësuar gjithashtu.

Klubi spanjoll tha se arriti të kishte një fitim prej pak më shumë se 98 milion dollarë për vitin financiar 2021-22. Ajo projekton edhe ditë më të ndritshme përpara, me një parashikim fitimi prej 274 milion dollarësh për këtë sezon.

Klubi është një nga më të suksesshmit e Evropës, por ka luftuar me problemet financiare vitet e fundit.Barcelona u detyrua të merrte masa drastike për të provuar dhe përmirësuar gjendjen e saj financiare.Ajo shiti një të katërtën e të drejtave të saj të brendshme televizive në firmën e investimeve amerikane Sixth Street për 25 vitet e ardhshme.

Kjo ishte pjesë e dy marrëveshjeve me vlerë më shumë se 500 milion dollarë.

Klubi nënshkroi një marrëveshje sponsorizimi afatgjatë me gjigantin e transmetimit Spotify në Mars. Ajo ngriti 200 milion dollarë të tjerë nga shitja e një totali të aksioneve 49% në njësinë e saj audiovizuale të prodhimit Barca Studios në dy transaksione të ndara.

Duket sikur veprimet kanë funksionuar.

Klubi, ekipi i dytë i vlefshëm i futbollit në botë sipas Forbes, mbylli vitin financiar me një qarkullim prej më shumë se 1 miliard dollarë.

Në fillim të këtij muaji, Lidhja Spanjolle e Futbollit , e njohur si Laliga, ngriti kufirin e shpenzimeve të Barcelonës me 800 milion dollarë. Kjo e nxori klubin nga një deficit i shpenzimeve.