Facebook pranon zgjidhjen e padisë për privatësinë e të dhënave

Facebook i Meta Platforms Inc në parim ka rënë dakord për zgjidhjen e një padie në gjykatën federale të San Franciskos duke kërkuar dëmshpërblim për lejimin e palëve të treta, përfshirë Cambridge Analytica, në aksesimin e të dhënave private të përdoruesve.

Kushtet financiare nuk u zbuluan në dosjen që i kërkoi gjyqtarit të pezullonte padinë kolektive për 60 ditë derisa avokatët e paditësve dhe Facebook të finalizonin një zgjidhje me shkrim.

Padia katërvjeçare pretendonte se Facebook ka shkelur ligjet e privatësisë së konsumatorëve duke ndarë të dhënat personale të përdoruesve me palët e treta, siç është kompania britanike e konsulencës politike tashmë e zhdukur, Cambridge Analytica.

Facebook ka thënë se praktikat e tij të privatësisë janë në përputhje me ligjin dhe nuk mbështesin asnjë pretendim ligjor.

*Tibo News