Elon Musk “kërcënon” punonjësit

Shefi ekzekutiv i Tesla, Elon Musk u ka kërkuar punonjësve të kthehen në zyrë ose të largohen nga kompania.

Ky paralajmërim i Musk u shpërnda në rrjetet sociale.

“Kushdo që dëshiron të bëjë punë në distancë duhet të jetë në zyrë për një minimum 40 orë në javë ose të largohet nga Tesla”, thuhet në memorandum.

Në përgjigje të memorandumit që u postua në Twitter nga një llogari e paverifikuar, miliarderi, i cili ka propozuar ta marrë Twitter-in në një marrëveshje prej 44 miliardë dollarësh, tha: “Ata duhet të pretendojnë se punojnë diku tjetër”.

Musk do të “shqyrtonte dhe miratonte” çdo rast kur ata nuk mund të përmbushnin minimumin, sipas memorandumit.

Tesla i bashkohet një valë kompanish që kërkojnë kthimin në zyrë për punonjësit.

Ndërsa disa punëdhënës të mëdhenj kanë përqafuar përgjithmonë politikat vullnetare të punës nga shtëpia, të tjerë, duke përfshirë Google të Alphabet, po vënë bast se është më mirë të nxiten ndërveprimet personale midis kolegëve.

CEO i Twitter, Parag Agrawal, postoi në mars se zyrat e Twitter do të rihapen, por punonjësit mund të punonin ende nga shtëpia nëse dëshironin.

“Kudo që ndiheni më produktiv dhe krijues është vendi ku do të punoni dhe kjo përfshin punën nga shtëpia me kohë të plotë përgjithmonë,” tha Agrawal në një postim në Twitter të datës 3 mars.