“Edhe murgeshat shohin pornografi”

Papa Françesku ka paralajmëruar priftërinjtë dhe murgeshat për rreziqet e shikimit të pornografisë në internet, duke thënë se kjo “dobëson zemrën priftërore”.

Papa, 86 vjeç, po i përgjigjej një pyetjeje se si mediat digjitale dhe sociale duhet të përdoren më së miri, në një seancë në Vatikan.

Ai tha se pornografia është “një ves që e kanë kaq shumë njerëz…mes tyre edhe priftërinjtë edhe murgeshat”.

“Djalli hyn prej andej”, iu tha Papa priftërinjve dhe seminaristëve.

“Zemra e pastër, ajo që Jezusi merr çdo ditë, nuk mund ta marrë këtë informacion pornografik,” tha Papa.

Kisha e sheh pornografinë si një ofendim kundër dëlirësisë.

*Tibo News