E dashura e Keanu Reeves tregon pse nuk i lyen flokët

Artistja që për shumë njerëz njihet si e dashura e Keanu Reeves, Alexandra Grant dikur ka dhënë një shpjegim për arsyen përse vendosi të qëndrojë tek natyralja në flokët e saj.

49-vjeçarja, e cila tha se thinjat iu shfaqën në fillim të 20-ave, tërhoqi vëmendje jo vetëm për marrëdhënien me aktorin e njohur, por edhe për flokët e saj.

Në dhjetor 2019, NeWsWeek raportoi për një studim që tregonte lidhjen midis kancerit të gjirit dhe bojës së flokëve. Gjetjet befasuese, të cilat u botuan në revistën ndërkombëtare të kancerit në SHBA, sugjeruan se mund të ketë një lidhje midis disa kancerogjenëve dhe disa kimikateve që mund të gjenden në disa produkte për ngjyrosjen e flokëve.

Sipas studimit, lidhja mes dy treguese është akoma më e lartë për gratë me ngjyrë. Megjithatë, nuk ka një lidhje të drejtpërdrejtë midis bojës së flokëve dhe kancerit të gjirit.

“Shifrat janë marramendëse, sidomos për gratë me ngjyrë. Unë u thinja para kohë në fillim të 20-ave dhe gjatë rrugës, i kam lyer flokët me çdo ngjyrë derisa nuk mund ta toleroja më toksicitetin e bojës. Në të 30-at i lashë flokët të bëhen “bjonde”. Më pëlqen dhe mbështes idenë që çdo grua mund të zgjedhë se si dëshiron të duket në çdo moshë. Por/dhe, nëse gratë po humbasin nga standardet e bukurisë… atëherë le të flasim më shumë për to”, u shpreh Grant në një postim në Instagram.

Modelja Adrianne Curry-Rhode i komentoi:

“Kam rreth 1.5 muaj në rrugëtimin tim për të përqafuar thjesht atë që jam. Fillova të thinjesha në moshën 22. Jam 37 vjeç. Faleminderit që nuk je gjë tjetër veçse vetja!”