Cili është sekreti i lumturisë?

Simon Alexander Ong prej shumë vitesh merret me Trajnim/Fasilitim jetësor. Në një intervistë ai ka treguar sekretin e lumturisë, dhe nuk është se nuk mund të arrihet nëse plotësohen të gjitha elementët të cilat Ong i vë në pah. Në dukje të thjeshta, e të prekshme në jetën e përditshme, por sa i zbatojmë ato?

Simon Alexander Ong:

Sekreti i lumturisë është të kuptojmë se kush jemi, çfarë na bën të ndihemi të gjallë dhe të bëjmë diçka që është në përputhje me dhuntitë dhe dëshirat me të cilat kemi lindur.

Fatkeqësisht, ne priremi të heqim dorë nga lumturia për gjëra dhe vendime që përcaktohen nga njerëz të tjerë.

Ka një ndryshim të madh midis suksesit dhe përmbushjes. Ne mund të dukemi të suksesshëm nga jashtë, qoftë kjo një shtëpi e bukur, një makinë e bukur, çeku i pagesës, statusi, por mund të ndjejmë dhimbje brenda sepse nuk jemi të përmbushur.

Si lidhet energjia me lumturinë?

Energjia vjen në katër dimensione: fizike, mendore, emocionale dhe shpirtërore.

Kur trajtojmë energjinë tonë, fizikja është gjithmonë gjëja e parë me të cilën fillojmë. Kur nuk ndihemi veçanërisht me energji, shpesh themi pushoni më shumë, lëvizni trupin tuaj, hani më mirë. Ky është fillim i mirë.

Por kjo nuk ju bën automatikisht të lumtur. Sepse nëse nuk trajtojmë gjithashtu energjinë mendore, emocionale dhe shpirtërore, atëherë ne në fakt po humbasim një pjesë të madhe të përmbushjes.

10 pyetje që duhet t’i bëni vetes:

Për cilat arritje je më krenare?

Si të duket jeta juaj personale tani?

Ku jeton dhe me kë po kalon kohën?

Sa para po fitoni tani dhe si po i përdor?

Në çfarë mënyrash je shfaqur si vetja e vërtetë?

Si është përmirësuar shëndeti fizik dhe mendor?

Cila ka qenë sfida më e madhe që ke kapërcyer?

Çfarë po bën tani që më parë nuk e kishe menduar të ishte e mundur?

Cilat kanë qenë ndryshimet më të rëndësishme që ke bërë në jetë?

Çfarë mësimesh të rëndësishme të kanë dhënë pesë vitet e fundit?

*Tibo News