Britania vuan nga perimet, pse Shqipëria nuk mund të ‘përfitojë’

Prodhimet bujqësore shqiptarë eksportohen në 78 shtete të ndryshme të Europës.

Britania po vuan aktualisht nga perimet, për shkak të furnizuesve në Marok dhe Spanjë, që janë prekur nga moti i keq.

Mungesat e konsumatorëve britanikë mund t’i plotësonte Shqipëria, por ekspertët thonë se kjo mundësi e mirë për fermerët shqiptarë mund të mos jetë e prekshme. Sipas tyre, fatkeqësisht Shqipëria është një vend tepër i vogël për të përballuar nevojat e tregut të madh britanik.

*Tibo News