Britani e Madhe, kryeministri Sunak do t’u drejtohet deputetëve në lidhje me sulmet ndaj Houthis në Jemen

Kryeministri britanik, Rishi Sunak, do t’u drejtohet anëtarëve të parlamentit të Mbretërisë së Bashkuar të hënën për herë të parë që nga sulmet e Mbretërisë së Bashkuar dhe SHBA-së ndaj objektivave Houthi në Jemen.Sunak autorizoi sulmet me raketa pa u konsultuar me parlamentin, gjë që ai është i autorizuar ta bëjë, megjithatë konventa zakonisht nënkupton që politikanëve britanikë u jepet mundësia të diskutojnë veprimet ushtarake paraprakisht.

Pas sulmeve, Sunak tha se Houthi-t kishin “rrezikuar jetët në det” dhe po “shkaktonin ndërprerje të mëdha në një rrugë jetike tregtare”. Ai gjithashtu i quajti grevat “të kufizuara”, por “të nevojshme” për të mbrojtur transportin tregtar dhe jetët.