Biden premton besnikëri ndaj Ukrainës

Joe Biden është zotuar se mbështetja amerikane për Ukrainën do të vazhdojë, pas lajmit se qeveria e SHBA do të mbijetojë për të paktën edhe 45 ditë, dhe ndihma për Kievin do të ngrijë. Gjithsesi, kjo masë është e përkohshme, derisa qeveria të votoje në nëntor.

Por një zyrtar i lartë ushtarak i Shtëpisë së Bardhë tha se këto masa nuk përfshijnë paketën 6 miliard dollarë në ndihmë ushtarake për Kievin.

Vetë republikanët kundërshtojnë ndihmën e radhës ushtarake për Ukrainën, me një pjesë të madhe që janë kundër qasjes e presidentit Biden për luftën.