Amazon kundërshton fitoren e sindikatës së Nju Jorkut

Amazon akuzoi sindikatat e reja në një magazinë të qytetit të Nju Jorkut se kanë kërcënuar punëtorët nëse nuk votonin për organizimin.

Një rezultat i certifikuar i zgjedhjeve do t’i jepte punës së organizuar një terren në punëdhënësin e dytë më të madh privat në Shtetet e Bashkuara, me potencialin për të ndryshuar mënyrën se si Amazon menaxhon funksionimin e saj të rregulluar mirë.

Rreth 55% e punëtorëve që votuan në zgjedhje në magazinë JFK8 të Amazon në lagjen Staten Island të Nju Jorkut zgjodhën t’i bashkohen Unionit të Punës të Amazon, i cili ka kërkuar paga më të larta dhe siguri në punë.

Ndër kundërshtimet e planifikuara të Amazon ndaj rezultatit janë se sindikata ndërhyri me punonjësit në radhë për të votuar dhe se pritjet e gjata e ulën pjesëmarrjen, thuhet në dosjen e Amazon.

Rreth 58% e votuesve me të drejtë vote votuan personalisht për disa ditë.

Eric Milner, një avokat që përfaqëson sindikatën i hodhi poshtë pretendimet e Amazon si të rreme dhe tha se ato do të anuloheshin.

“Të thuash se Sindikata e Punës në Amazon po kërcënonte punonjësit është vërtet absurde”, tha ai.

Shitësi me pakicë përballet me një pengesë të lartë për të demonstruar se sindikata e Nju Jorkut ka shkelur rregullat për angazhimin me punonjësit që ndikuan në rezultatin.