4 vendet që nuk mund të vizitoni

Ka vende që ndalojnë vizitën e publikut të gjerë ndaj nëse po planifikoni pushimet tuaja të ardhshme, sigurohuni që t’i hiqni këto destinacione nga lista juaj.

 • Klubi 33 në Anaheim, Kaliforni, SHBA
  I vendosur në qendër të Disneyland, ky klub është ekskluziv për anëtarët VIP dhe ka një listë pritjeje prej mbi 10 vitesh.
  Klubi është i vetmi vend në Disneyland që ofron pije alkoolike gjatë ditës dhe ndodhet në Rrugën Royal 33, pranë restorantit Blue Bayou.
  Për të hyrë në klub, anëtarët duhet të lëvizin në një telefon celular, ku një recepsionist do të lejojë akses nëse personi është në të vërtetë një anëtar.

 

 • Katakombet e Parisit, Paris, Francë
  Pikërisht në kryeqytetin francez do të takoni këto ostuare nëntokësore të njohura si Katakombet e Parisit.
  Dikur përbëhej nga miniera guri dhe ajo që ka mbetur prej tyre janë shpella, tunele dhe mbetjet e rreth 6 milionë njerëzve, duke u dhënë Katakakombeve pseudonimin “Varri më i madh në botë”.
  Falë kuriozitetit natyror njerëzor, pjesë të varrezave nëntokësore u bënë të vizitueshme në shekullin e 19-të dhe që atëherë ato janë bërë pjesë e 14 Muzeumeve të Qytetit të Parisit.

 

 • Lascaux, Francë
  Lascaux është shtëpia e disa prej arteve më të njohura të Paleolitit të Epërm në botë.
  Pikturat e shpellës vlerësohen të jenë më shumë se 17,000 vjet të vjetra dhe kryesisht paraqesin kafshë të mëdha.
  Shpellat Lascaux janë shtuar në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s dhe janë ndaluar nga publiku që nga viti 1963, kryesisht për shkak se çdo prani njerëzore në shpellë mund të jetë potencialisht shkatërruese.
  Aktualisht, vetëm një pjesë e vogël e shkencëtarëve lejohen të hyjnë në shpella, megjithëse një kopje e tyre, e quajtur Lascaux II, u hap për publikun në 1983.

 

 • Arkivat Sekrete të Vatikanit, Qyteti i Vatikanit
  Arkivi Sekret i Vatikanit, i gjetur në qytetin e Vatikanit, përmban të gjitha dokumentet e rëndësishme që Kisha Katolike ka grumbulluar gjatë shekujve, duke përfshirë dokumentet shtetërore dhe librat e llogarive papale.
  Ai vepron si depo qendrore për të gjitha aktet e shpallura nga Selia e Shenjtë.
  Megjithatë, ato duhet të quhen Arkivat Private të Vatikanit, sepse dokumentet në fakt nuk janë sekrete ato janë më shumë si pronë personale e Papës.
  Sidoqoftë, nuk mund të hyni në arkiv dhe për të ekzaminuar një dokument, duhet të paraqisni një kërkesë zyrtare dhe më pas, nëse pranohet, do t’ju sigurohet qasja.

 

*Tibo News