10 fjalë të çuditshme të shtuara në fjalor falë teknologjisë

Këto janë fjalët e reja të shtuara në fjalor nga teknologjia:

  1. Woot

Përdoret për të shprehur ngazëllimin, entuziazmin ose triumfin, veçanërisht në komunikimin elektronik.

  1. Cyberchondriac

Një person që kërkon me detyrim në internet për informacion rreth simptomave të veçanta reale ose të imagjinuara të sëmundjes.

  1. Lamestream

Përdoret për t’iu referuar me përbuzje mediave kryesore.

  1. Fat Finger

Përdoret për t’iu referuar shkrimit të ngathët ose të pasaktë, që zakonisht rezulton nga një gisht që godet dy çelësa në të njëjtën kohë.

  1. Egosurf

Të kërkosh në internet emrin e dikujt ose linqe që të çojnë në website-in e dikujt.

  1. Meatspace

Bota fizike, në krahasim me botën virtuale.

  1. Slacktivism

Veprimet e kryera nëpërmjet internetit në mbështetje të një kauze politike ose sociale . Kjo kërkon angazhim me nënshkrimin e një peticioni në internet ose bashkimi me një grup fushate në një faqe të mediave sociale.

  1. Mooc

Një kurs studimi falas i vënë në dispozicion në internet për një numër shumë të madh njerëzish.

  1. Dox

Për të publikuar informacione private për një individ të caktuar në internet, zakonisht me qëllime dashakeqëse.

  1. Screenager

Një adoleshent deri në të njëzetat që ka aftësi për kompjuterë dhe internet.