Korrupsion me legalizimet, SPAK çon në gjyq 17 zyrtarë të Kadastrës

Prokuroria e Posaçme Kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit (SPAK) ka përmbyllur hetimet për 17 zyrtarë të Agjencisë Shtetërore të Kadastrës, duke i çuar ata në gjyq.

Zyrtarët akuzohen për korrupsion dhe ushtrim i paligjshëm i ndikimit ndaj funksionarëve të tjerë publikë. Shumica e punonjësve lidhen me një nga Kadastrat e zonave rurale të Tiranës.

Ata dyshohet se në të paktën një rast të pikasur nga prokuroria kanë përshpejtuar procedurat kundrejt 200 mijë lekësh ryshfet.