5 këshilla për të ditur nëse partneri juaj ju do vërtet

Një sondazh amerikan zbuloi se afërsisht 34% e njerëzve pretendojnë se kanë përjetuar dashurinë me shikim të parë. Është e njohur botërisht se dashuria është emocioni më i thellë që mund të ndjejmë. Si rezultat, është thelbësore për ne të dimë nëse partneri ynë për të cilin kemi investuar kohë është i dashuruar me ne.

Këto 5 këshilla psikologjike do t’i ndihmojnë të dalloni nëse partneri juaj ju do vërtet:

  1. Pozon ‘me muskuj’ tyre rreth jush.

Nëse ata po pozojnë ose i përkulin muskujt ndërsa jeni afër, mund të jetë një shenjë se ju pëlqeni ose janë të dashuruar me ju. Ndoshta ata duan të shfaqin më shumë forcën dhe lartësinë e tyre. Është vërtetuar në studime se kur ata tregojnë se janë mjaft të fortë për t’ju mbrojtur, do të thotë se ata kanë një dashuri të fshehtë për ju.

  1. Shikimi sy më sy

Shumica e kontaktit të zgjatur me sy është për shkak të interesimit ose reagimit pozitiv të të dyja palëve për njëra-tjetrën. Në përgjithësi, kur një burrë e do ose dëshiron të mësojë më shumë për një grua, ai bën kontakt të thellë me sy. Nga ana tjetër, gratë ndonjëherë shikojnë poshtë, ndërsa partnerët i afrohen me sy.

  1. 48 orë pa folur?

Nëse kanë kaluar më shumë se 48 orë që kur keni folur, është një shenjë paralajmëruese. Shkëmbimi i shpeshtë i mesazheve është një shenjë e mirë se partneri juaj ju do. Nëse nuk flitet brenda kësaj kohe, rezultati mund të jetë ai që nuk dëshironi ta dëgjoni. Ndoshta personi nuk ju pëlqen aq shumë nëse nuk ju telefonon ose nuk ju dërgon mesazhe.

  1. Zgjerimi i bebes së syrit

Ju do të vini re një zgjerim i bebeve të syve të tyre nëse i shikoni vazhdimisht. Kur kjo ndodh, të jeni të sigurt që partneri juaj ju do. Sa herë që jemi të tërhequr nga dikush, ne prodhojmë në trurin tonë më shumë oksitocinë dhe dopaminë, 2 ‘hormonet e dashurisë’, që ndikojnë në madhësinë e bebëzave.

  1. Përqafimi i tyre lehtëson dhimbjen

Ndonjëherë, dhimbjet e kokës janë të shpeshta për një sërë arsyesh. Duke u përqafuar me ata që doni, thjesht mund t’i eliminoni nga jeta juaj. Kjo është për shkak se shkenca ka vërtetuar se puthja, përqafimi dhe mbajtja e duarve krijojnë ndjesi të bukur ngushëllimi. Përfitimet janë të shumta, ato madje mund t’ju ndihmojnë të humbni peshë, të ulni presionin e gjakut, madje edhe të luftoni sëmundje.