Zvicra detyron Toblerone të ndryshojë logon legjendare

Përshkak se marka Toblerone do ta zhvendos një pjesë të prodhimit jashtë Zvicrës, imazhi i  majës së malit Matterhorn do të hiqet nga paketimi.  Pasi bie në kundërshtim me ligjet e marketingut në lidhje me përdorimin e ikonografisë zvicerane.

Mali, maja pothuajse simetrike e të cilit pasqyron formën e çokollatës, do të zëvendësohet me një pamje më të përgjithshme alpine, tha Mondelez, kompania që zotëron markën. Mondelez njoftoi vitin e kaluar se nga fundi i vitit 2023 do të zhvendosë një pjesë të prodhimit në fabrikën e saj në Sllovaki.

Legjislacioni zviceran i prezantuar në vitin 2017 kufizon përdorimin e kryqit të bardhë të flamurit kombëtar në një sfond të kuq, si dhe treguesve të tjerë të origjinës zvicerane, në ushqime, produkte industriale dhe shërbime.

Që produktet ushqimore të tregtohen si “të prodhuara në Zvicër”, 80% e përbërësve të papërpunuar duhet të merren nga vendi dhe shumica e përpunimit të bëhet atje. Për qumështin dhe produktet me bazë qumështi, kuota e kërkuar është 100%, me përjashtim të përbërësve që nuk mund të merren nga Zvicra, si kakao.