Zgjedhjet në SHBA, garë e ngushtë mes republikanëve dhe demokratëve

Pas zgjedhjeve në Shtetet e Bashkuara, ende nuk dihet se kush do të ketë kontrollin e Kongresit amerikan, duke lënë të paqartë nëse republikanët do të marrin kontrollin nga demokratët e presidentit  Biden.

Sipas rezultateve paraprake, në Dhomën e Përfaqësuesve më së shumti ulëse kanë fituar republikanët, gjithsej 197, kundrejt demokratëve që kanë marrë 173.