Zgjedhjet në Poloni, exit poll-et tregojnë fitore për partinë opozitare

Kreu i opozitës polake pro-BE, Donald Tusk, i cili sipas exit poll-eve fitoi zgjedhjet e sotme parlamentare, tha se kjo do të thotë “fundi i sundimit të PiS (Partia e Ligjit dhe Drejtësisë)”. Në veçanti, sipas exit poll-eve, opozita centriste pro-evropiane siguron një shumicë parlamentare në zgjedhjet e sotme parlamentare duke mundur Partinë Populiste, nacionaliste të Ligjit dhe Drejtësisë (PiS) dhe aleatin e saj të ekstremit të djathtë.

Tre partitë opozitare të qendrës, Koalicioni Qytetar i Donald Tusk, Kristian Demokratët e Rrugës së Tretë dhe e Majta kanë 248 vende të kombinuara në parlamentin prej 460 anëtarësh, krahasuar me 212 vende për PiS dhe Konfederatën.