Zgjatet vendimi për heqjen e tarifave ‘roaming’ në vendet BE-së

Udhëheqësit europianë kanë rënë dakord të zgjasin ‘roaming’ në të gjithë Bashkimin Europian deri në vitin 2032. Kjo do të thotë se konsumatorët do të jenë në gjendje të përdorin internetin, të bëjnë telefonata dhe të dërgojnë mesazhe me tekst pa kosto shtesë.Këshilli Evropian miratoi rregulloret e miratuara nga Parlamenti Evropian në dhjetor 2021, duke lejuar që rregullat për roaming të zgjateshin përtej 30 qershorit 2022.

Përdoruesit e celularëve nuk mund të tarifohen shtesë për mesazhet, thirrjet dhe internetin në 27 shtetet anëtare të BE-së pa kosto shtesë, megjithëse rregullorja i lejon kompanive të celularëve të rregullojnë çmimet e tyre për ta bërë atë të qëndrueshme.