Zendaya bën histori në “Emmy”

Pasi fitoi çmimin si aktorja kryesore në një serial dramë, për vitin 2020, Zendaya fitoi një nominim të dytë për Emmy këtë vit, me serialin “Euphoria”.

 

Zendaya është e nominuara më e re në Emmy si producente, në moshën 25-vjeçare.

Më parë ajo ishte fituesja më e re në vitin 2020.

Çmimet Emmy 2022 do të transmetohen drejtpërdrejt më 12 shtator në NBC, ndërkohë që transmetohen drejtpërdrejt në Peacock.

Ylli i “Spider-Man: No Way Home” portretizon të varurin nga droga, serial që së së fundmi u rinovua për një sezon të tretë pas sezonit 2 të tij rekord, duke e bërë atë serialin më të shikuar në historinë e HBO, pas “Game of Thrones”.

Zendaya është gjithashtu nominuarja më e re për producente.

Në përgjithësi, “Euphoria” mori 16 nominime për Emmy këtë vit, duke përfshirë për Sydney Sweeney në aktoren dytësore në një kategori dramë, Martha Kelly si aktoren e ftuar në një kategori dramë dhe Colman Domingo si aktorin e ftuar në një kategori dramë.

Shfaqja mori gjithashtu një sërë nominimesh artizanale.

 

Zendaya ka portretizuar varësinë dhe një përfaqësues kritikoi serinë për lavdërimin e abuzimit të alkoolit dhe përdorimit të drogës nga adoleshentët.

Zendaya në vend të kësaj argumentoi se “Euforia” përfaqëson me saktësi dhe çstigmatizon traumat me të cilat përballen kaq shumë adoleshentë sot.

 

“Shfaqja jonë nuk është në asnjë mënyrë një përrallë morale për t’i mësuar njerëzit se si të jetojnë jetën e tyre ose çfarë duhet të bëjnë. Sido që të jetë, ndjenja pas ‘Euphoria’, ose çfarëdo që ne gjithmonë jemi përpjekur të bëjmë me të, është të shpresojmë që t’i ndihmojmë njerëzit të ndihen pak më pak të vetmuar në përvojën dhe dhimbjen e tyre. Dhe ndoshta do ndihen sikur ata nuk janë të vetmit që po kalojnë atë gjë,” tha Zendaya më parë për Entertainment Weekly.

 

*Tibo News