Zelenskyy në panair për librin me fjalimet e luftës

Presidenti ukrainas Volodomyr Zelenskyy do të publikojë një përmbledhje të fjalimeve të tij gjatë luftës në dhjetor. “Një mesazh nga Ukraina” i Zelenskyy do të publikohet më 6 dhjetor nga Crown.

Libri do të përmbledhë 16 nga fjalimet më prekëse të Zelenskyy drejtuar Ukrainës dhe botës në mbështetje të vendit të tij kundër pushtimit të Rusisë. Ai përmban gjithashtu një parathënie nga Arkady Ostrovsky, redaktori i “Economist” për Rusinë dhe Evropën Lindore.

Zelenskyy bëri një deklaratë se libri është shumë më tepër sesa thjesht një “përmbushës” me interes për historinë ushtarake. Nuk është as përpjekja e tij për të bërë një “Art të Luftës” të stilit Sun Tzu.

“Mbështetja e Ukrainës nuk është një trend, një meme apo një sfidë virale”, tha Zelenskyy në një deklaratë.

“Nuk është një forcë që të përhapet me shpejtësi në të gjithë planetin dhe pastaj të zhduket po aq shpejt. Nëse doni të kuptoni se kush jemi, nga jemi, çfarë duam dhe ku po shkojmë, duhet të mësoni më shumë se kush jemi. Ky libër do t’ju ndihmojë të bëni pikërisht këtë.”

Të ardhurat nga libri do të shkojnë për United24, një nismë që Zelenskyy filloi për të koordinuar donacionet bamirëse për Ukrainën.