Zelensky: NATO duhet t’i bëjë “një ftesë të qartë” Ukrainës

Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelenskiy kërkoi në takimin e nivelit të lartë të Komunitetit Politik evropian në Moldavi një “ftesë të qartë” për anëtarësim në NATO.

Presidenti Zelenskiy ka kërkuar vazhdimisht përshpejtimin e anëtarësimit të vendit të tij në aleancën ushtarake, por megjithëse ka shprehur mbështetjen për një gjë të tillë, Sekretari i Përgjithshëm Jens Stoltenberg tha se kjo çështje nuk është në rendin e ditës, për aq kohë lufta po vazhdon.

“Ne duhet të bëjmë gjithçka që është e mundur që Ukraina të bëjë të paktën një hap përpara drejt afrimit me aleancën”, tha ai.

Në Oslo ku po mbahet një takim i ministrave të jashtëm të NATO-s, Sekretari i Përgjithshëm, Jens Stoltenberg tha se “çështja më urgjente dhe më e rëndësishme tani është që Ukraina të fitojë si një vend sovran dhe i pavarur”.