Zelensky kërkon ndihmë shtesë për mbrojtjen ajrore

Ukraina nuk do t’i lërë pa përgjigje sulmet e fundit të fuqishme të Rusisë kundër saj, tha presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky në fjalimin e tij. “Terroristi duhet të paguajë më së shumti për dëmin e shkaktuar nga terrori dhe Rusia do të paguajë”, tha ai.Katër persona u vranë dhe 45 të tjerë u plagosën në rajonet Kharkiv, Zaporizhzhya dhe Khmelnytskyi, si dhe në rajonin e Zelensky, Krywyj Rih, të hënën.

Përveç kësaj, negociatat me partnerët ndërkombëtarë në javët e ardhshme do të fokusohen në forcimin e mbrojtjes ajrore të Ukrainës , tha Zelensky. “Do të ndërmerren shumë hapa dhe kam besim se do të jemi në gjendje të forcojmë shtetin tonë.

Sistemi ynë i mbrojtjes ajrore. Puna jonë me partnerët në dron”.Të hënën në mëngjes, Rusia bombardoi Ukrainën me dhjetëra raketa, raketa lundrimi dhe drone për herë të dytë në vetëm pak ditë.