Zakoni i të ushqyerit që zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Pak kripë ndihmon shumë për t’i dhënë shije çdo lloj pjate. Për fat të keq, ndërsa kripa në masë është e nevojshme për trupin tuaj, një sasi e madhe e saj mund të bëhet e pashëndetshme dhe të çojë në komplikime serioze të zemrës dhe shëndetit. Kjo është arsyeja pse studiuesit dhe profesionistët mjekësorë po kërkojnë vazhdimisht mënyra për të ulur marrjen e natriumit dhe për të ndihmuar njerëzit të kujdesen për shëndetin e tyre në një mënyrë më të arritshme.

Për shembull, një studim i kohëve të fundit i botuar në Circulation zbuloi se zëvendësimi i kripës së tryezës me zëvendësues të tjerë mund të ndihmojë në reduktimin e incidenteve të goditjes në tru, ngjarjeve kardiovaskulare dhe madje edhe vdekjes tek njerëzit që ishin tashmë në një rrezik më të lartë të këtyre ngjarjeve.

Nëse jeni të interesuar të përfshini një zëvendësues të kripës në dietën tuaj, bisedoni me mjekun ose dietologun tuaj për të bërë një plan! Dhe për më shumë. këshilla për zemrën e shëndetshme, shikoni Zakonet e të ngrënit që duhet të ndiqni nëse sëmundja e zemrës shfaqet në familjen tuaj.