WhatsApp teston një veçori shtesë për grupet e punës dhe shkollës

WhatsApp po teston një veçori të re të quajtur “Komunitete” për të organizuar grupe në struktura më të mëdha që mund të përdoren nga vendet e punës ose shkollat.

Kreu i WhatsApp Will Cathcart tha se funksioni do të bashkonte grupe, të cilat janë të kufizuara në 256 përdorues.

“Kjo është me të vërtetë e orientuar në komunitetet ku ju jeni tashmë pjesë në jetën tuaj,” tha Cathcart në një intervistë për Reuters,

Ai tha se nuk kishte plane aktuale për ta bërë me pagesë veçorinë e re, e cila është duke u testuar me një numër të vogël komunitetesh globale, por nuk përjashtoi ofrimin e “karakteristikave premium për ndërmarrjet” në të ardhmen.

Shërbimi i mesazheve, i cili është i koduar nga skaji në skaj dhe ka rreth 2 miliardë përdorues, tha se veçoria e Komuniteteve do të jetë gjithashtu e koduar nga skaji në skaj.

WhatsApp është përballur me abuzime, duke përfshirë mesazhet me shumicë dhe përhapjen e dezinformatave dhe gjuhës së urrejtjes.

Cathcart tha se përdoruesit nuk do të jenë në gjendje të kërkojnë për komunitete të ndryshme në WhatsApp dhe se do të përdorë mjete kundër abuzimit dhe masa mbrojtëse si kufijtë e përcjelljes për funksionin e ri.

Ai tha se po shtonte aftësinë për administratorët e grupeve për të hequr mesazhet problematike nga biseda e të gjithëve.

CEO i Meta Mark Zuckerberg tha në një postim të së enjtes se Komunitetet do të hapen gjatë muajve të ardhshëm. Ai tha se Meta do të ndërtonte veçori të mesazheve në komunitet për Facebook, Messenger dhe Instagram.