WhatsApp po bën disa ndryshime të mëdha

WhatsApp do të ulë moshën minimale për shërbimin e saj popullor të mesazheve nga 16 në 13 në Britani dhe Evropë.

Risia e sjell atë në linjë me vendet e tjera, përfshirë SHBA-në dhe Australinë.

Megjithatë, kufizimi i moshës mbështetet në ndershmërinë e përdoruesit në deklarimin e moshës së tyre dhe prindërit monitorojnë telefonat e fëmijëve për t’u siguruar që ata nuk e kanë përdorur atë përpara se të mbushin 16 vjeç.

WhatsApp po bën një sërë ndryshimesh të tjera në termat dhe kushtet e saj pas prezantimit të Aktit të ri të Shërbimeve Dixhitale të BE-së dhe Akti i Tregjeve Dixhitale.

Përditësimet e tjera përfshijnë më shumë informacion në lidhje me moderimin e përmbajtjes në kanale dhe çfarë lejohet dhe çfarë nuk lejohet në aplikacion.

Sidoqoftë, nuk do të ketë asnjë ndryshim në kriptimin nga fundi në fund të platformës. Platforma ka gjithashtu një sërë funksionesh të tjera për të ruajtur privatësinë, duke përfshirë ato që NSPCC rekomandon t’i përdorë për të mbrojtur sigurinë e fëmijëve, të tilla si cilësimi i parazgjedhur i “privatësisë” dhe aftësia për të bllokuar kontaktet.

Një ndryshim i madh i vendosur së shpejti do të jetë aftësia për të dërguar mesazhe në platforma të tjera nga WhatsApp. E njohur si ‘ndërveprimtaria’, lëvizja është konfirmuar nga WhatsApp.

Megjithatë, ende nuk dihet se me cilat platforma të tjera do të lidhet përtej Facebook Messenger, i cili është në pronësi të kompanisë mëmë të WhatsApp, Meta.