WhatsApp me opsion të ri të privatësisë

WhatsApp duket se ka një funksion tjetër të privatësisë, aftësinë për të fshehur bisedat e kyçura.

Funksioni ‘Chat Lock’ u zbulua në fillim të këtij viti, i krijuar për t’i ndihmuar përdoruesit të ruajnë ‘bisedat e tyre më intime’ nga sytë kureshtarë duke i mbrojtur me një fjalëkalim dhe duke i depozituar në një dosje të veçantë.

Për më tepër, njoftimet nga bisedat e kyçura nuk mund të shfaqen në momente të papërshtatshme, si p.sh. kur sapo i keni kaluar telefonin një shoku për të parë disa foto.

Tani duket se së shpejti ata do të jenë në gjendje të fshihen krejtësisht, sipas WABetaInfo, e cila ka vërejtur funksionin në testim.

Kjo do të thotë që ekzistenca e tyre do të fshihet krejtësisht nga kushdo qw i hedh sytw drejt WhatsApp-it tuaj dhe mund të arrihet vetëm duke përdorur një kod sekret të futur në shiritin e kërkimit.

Më parë ishte ende mjaft e qartë për çdo vëzhgues se një përdorues kishte një dosje të mbyllur bisedash, një mënyrë e sigurt për të nxitur interesin ose dyshimin.

Duke shpallur Chat Lock në maj, CEO i Meta, pronari i WhatsApp, Mark Zuckerberg tha: “Bisedat e reja të kyçura në WhatsApp i bëjnë bisedat tuaja më private. Ato janë të fshehura në një dosje të mbrojtur me fjalëkalim dhe njoftimet nuk do të shfaqin përmbajtjen e dërguesit ose të mesazhit.’

Një deklaratë nga kompania shtoi: “Ne mendojmë se kjo veçori do të jetë e shkëlqyeshme për njerëzit që kanë arsye të ndajnë telefonat e tyre herë pas here me një anëtar të familjes ose në ato momente kur dikush tjetër po mban telefonin tuaj në momentin e saktë të një bisede shtesë të veçantë”.

Fshehja e bisedave të kyçura është privatësia e dytë e ardhshme që do të zbulohet ditët e fundit pasi u zbulua se shënimet zanore ‘dëgjo një herë’ po testohen gjithashtu në beta.

Dhe në disa lajme të shumëpritura, WhatsApp së fundmi njoftoi mundësinë për të hyrë në dy llogari të veçanta në një telefon, duke i ndërruar të dyja.

Si të fshihni bisedat e kyçura në WhatsApp

Deri më tani, si me gjithçka në aplikacion, duket sikur do të jetë shumë e thjeshtë për t’u ndërruar.

Një pamje nga ekrani e marrë nga WABetaInfo sugjeron se do të jetë një rast i ndërrimit të “fshehjes së bisedave të kyçura” dhe vendosjes së një kodi sekret për t’iu qasur atyre.

Çfarë ndodh nëse një përdorues harron kodin? Kjo mbetet për t’u sqaruar nga zyrtarët e aplikacionit.