Website Wix.com paralajmëron rritje fitimesh

Wix.com, i cili ndihmon bizneset e vogla të ndërtojnë dhe operojnë faqe interneti, tha se së shpejti do të fillojë të sjellë fitime.

Kjo pasi raportoi një humbje më të madhe se sa pritej në tremujorin e parë.

Që nga themelimi i saj në vitin 2006, kompania izraelite ka qenë në krizë, me zyrtarët e kompanisë që përmendin nevojën për investime të mëdha për të ndërtuar kompaninë për rritje afatgjatë.

“Tani ne do të shohim frytet e tij,” tha shefi financiar Lior Shemesh për Reuters.

“Ne nuk do të bëjmë të njëjtat investime që kemi bërë në të kaluarën, kështu që ju mund të prisni patjetër më shumë përfitime në të ardhmen e afërt.”

Wix, aksionet e të cilit kanë rënë me 55% deri më tani në 2022, parashikoi rritje të të ardhurave nga 10-13% në 2022.

Të ardhurat ishin 1.27 miliardë dollarë në 2021 dhe analistët presin 1.45 miliardë dollarë në 2022 për një fitim prej rreth 14%.

Nir Zohar, presidenti i Wix, vuri në dukje se ka një ngadalësim në aktivitetin e internetit pas dy vitesh, por kompanitë do të duhet ende të krijojnë faqe interneti dhe të vazhdojnë të bëjnë biznes në internet.

Wix ka ndaluar të bërit biznes në Rusi dhe në zona të caktuara të Ukrainës, për të cilat kompania tha se do të dëmtojë të ardhurat këtë vit me 3 milionë dollarë.