Vuçiç shpall fitoren në zgjedhje, shqiptarët sigurojnë një vend në parlament

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç ka shpallur fitoren në zgjedhjet e parakohshme parlamentare, duke thënë se partia e tij po shkon drejt shumicës absolute. Partia e tij Progresive Serbe ka fituar pothuajse 47% të votave, në zgjedhjet e 17 dhjetorit, që nënkupton 129 ulëse në Parlament, sipas sondazheve të organizatës joqeveritare, Qendra për Zgjedhje të Lira dhe Demokraci.

Rezultatet brenda natës nga 8,273 qendrat e votimit të Serbisë konfirmuan epërsinë e partisë në pushtet, megjithëse parashikimet në vetë kryeqytetin i dhanë asaj një diferencë shumë më të ngushtë fitoreje prej katër pikësh.