AlbanianEnglish

Volkswagen zbulon bashkëpunëtorët kinez për bateritë elektronike

Volkswagen Group në Kinë po krijon sipërmarrje të përbashkëta me Huayou Cobalt dhe Tsingshan Group për të siguruar furnizime me nikel dhe kobalt .

Kjo është një përpjekje për të ulur koston e baterive për automjetet e saj elektrike.

Tre kompanitë kanë nënshkruar marrëveshje për dy sipërmarrje të përbashkëta.

Tsingshan është një gjigant në industrinë globale të nikelit dhe Huayou është një furnizues i produkteve të baterive të kobaltit dhe li-jonit.

Ndërmarrja e parë e përbashkët do të ndërtohet në Indonezi, ku ata do të investojnë burimet e tyre përkatëse për prodhimin e lëndëve të para të baterive.

Volkswagen tha se më shumë se 10% e rezervave botërore të mineralit të nikelit ndodhen në Indonezi.

Ndërmarrja e dytë e përbashkët, e cila do të ketë selinë në rajonin autonom të Kinës, do të formohet për të rafinuar sulfatet e nikelit dhe kobaltit.

Shumë prodhues të makinave elektrike, duke përfshirë Tesla dhe BYD, kanë rritur së fundmi çmimet e disa prej modeleve të tyre në Kinë duke përmendur rritjen e kostove të lëndëve të para.

Volkswagen tha se dy sipërmarrjet e përbashkëta synojnë të arrijnë avantazhe të konsiderueshme në kosto, të sigurojnë furnizimin me lëndë të parë dhe të arrijnë një zinxhir furnizimi transparent dhe të qëndrueshëm.

Dërgesat e automjeteve elektrike të Volkswagen pothuajse u dyfishuan në vitin 2021 në më shumë se 450,000 njësi.

Volkswagen tani ka pesë modele elektrike që mbajnë markën e njëjtë në Kinë.

You don't have permission to register