Vjen lajmi i shumëpritur nga WhatsApp

Përdoruesit e WhatsApp me dy llogari së shpejti do të mund të kalojnë mes tyre në një telefon të vetëm. Duke shkruar në Facebook, pronari i WhatsApp, Meta Mark Zuckerberg njoftoi funksionin e ri që mundëson hyrjen në dy llogari në të njëjtën kohë.

“Kaloni mes dy llogarive në WhatsApp së shpejti do të mund të keni dy llogari WhatsApp në një telefon brenda aplikacionit”, tha ai.

Deri më tani, përdoruesit me më shumë se një llogari, si p.sh. një profil personal WhatsApp-i dhe pune, u është dashur të përdorin dy telefona.

Funksioni i ri do të shfaqet për përdoruesit e Android në javët e ardhshme, dhe me iOS që do të konfirmohet.

Një deklaratë e mëtejshme nga Meta sqaron se: “ Ne po prezantojmë mundësinë për të pasur dy llogari WhatsApp të kyçura në të njëjtën kohë. E dobishme për kalimin mes llogarive si puna juaj dhe llogaria personale, pra tani nuk keni më nevojë të dilni çdo herë, të mbani dy telefona ose të shqetësoheni për mesazhe nga vendi i gabuar.’

Kompania gjithashtu paralajmëroi përdoruesit që të jenë të vetëdijshëm për aplikacionet e mashtrimit WhatsApp.

“Përdorni vetëm WhatsApp-in zyrtar dhe mos shkarkoni imitime ose versione të rreme si një mënyrë për të marrë më shumë llogari në telefonin tuaj”, thuhet në të. “Mesazhet tuaja janë të sigurta dhe private vetëm kur përdorni WhatsApp-in zyrtar.”

Si të shtoni një llogari të dytë WhatsApp

Për të konfiguruar një llogari të dytë, do t’ju duhet një numër i dytë telefoni dhe kartë SIM, ose një telefon që pranon shumë SIM ose eSIM

Hapni cilësimet tuaja WhatsApp

Klikoni në shigjetën pranë emrit tuaj dhe klikoni “Shto llogari”

Ju mund të kontrolloni cilësimet tuaja të privatësisë dhe njoftimeve në secilën llogari.