Virusi i Nilit Perëndimor, shënohen 3 vdekje dhe 21 raste të reja në Greqi

Në Greqi janë regjistruar 3 vdekje nga virusi i Nilit Perëndimor dhe 21 raste nga fillimi i periudhës 2023 deri më sot.

Gjatë javës së kaluar janë diagnostikuar10 raste të reja, sipas raportit javor epidemiologjik të EODY.

Janë duke u trajtuar 6 pacientë, nga të cilët 2 janë në ICU. Janë regjistruar 3 vdekje te pacientët me infeksion virusal të moshës mbi 78 vjeç.