Vin Diesel dhe David Twohy ribashkohen për Riddick 4

Ka kaluar pothuajse një dekadë që kur Vin Diesel ripërsëriti rolin e tij si Richard B.

Sidoqoftë, Riddick 4 më në fund është në rrugën e duhur. Nëpërmjet Deadline, Diesel po ribashkohet me shkrimtarin dhe regjisorin David Twohy për Riddick, Furya.

Twohy do të shkruajë dhe drejtojë filmin, ndërsa Diesel do të jetë producent ekzekutiv dhe do të luajë në projekt. Siç nënkupton edhe emri, vazhdimi më në fund do ta kthejë Riddick në botën e tij të “lindjes”, Furya. Pasi atje, ai gjithashtu zbulon se ai nuk është Furiani i fundit siç e bënë Necromongers të besonte.

“Legjioni ynë i tifozëve e ka kërkuar për vite me radhë dhe tani më në fund jemi gati të nderojmë thirrjen e tyre për Riddick: Furya”, tha Twhoy në një deklaratë.

“Bashkëpunimi im me Vin dhe One Race ka zgjatur 20 vite të frytshme, pasi së bashku kemi krijuar tre filma, dy video lojëra, një prodhim anime dhe komike për internetin. Kjo ngjarje e re në ekranin e madh do të shohë një kthim në botën e shtëpisë së Riddick, ku më në fund do të arrijmë të eksplorojmë gjenezën e Riddick.”

Twhoy dhe Diesel e filluan ekskluzivitetin me Pitch Black në 2000, përpara se ta vazhdonin me The Chronicles of Riddick në 2004. U deshën nëntë vjet që vazhdimi i tretë, Riddick, të mbërrinte në 2013.