Vetëm një muaji në detyrë, Macron shkarkon ministren e Arsimit

Presidenti Emmanuel Macron ka shkarkuar Ministren e Arsimit Amelie Oudteau-Castera, për shkak të komenteve përçmuese që bëri për shkollat ​​shtetërore në Francë, duke shkaktuar kritika publike ndaj saj.

Ajo do të zëvëndësohet nga ish-ministrja e Drejtësisë, Nicole Belloube. Amelie Udea-Castera u emërua një muaj më parë, por shkaktoi bujë me mënyrën se si ajo trajtoi polemikat për arsimin privat të fëmijëve të saj.

Qeveria e re e Macron ka 35 ministra, 18 gra dhe 17 burra. Megjithatë, shumica e ministrive me ndikim janë në duart e meshkujve.