Ushtria ruse vuan nga mungesa e ushtarëve

Ushtria ruse po vuan mungesë të ushtarëve ndërsa lufton me Ukrainën dhe po kërkon të rekrutojë anëtarë të shërbimit me kontratë dhe madje mund të tërheqë kriminelë të dënuar, tha një zyrtar amerikan të mërkurën, duke cituar inteligjencën amerikane.

Presidenti rus Vladimir Putin nënshkroi një dekret të enjten e kaluar për të rritur numrin e forcave të armatosura ruse nga 1.9 milionë në 2.04 milionë, ndërsa lufta në Ukrainë hyn në muajin e shtatë.

Moska nuk ka zbuluar asnjë humbje në konflikt që nga javët e para të tij, por zyrtarët perëndimorë dhe qeveria e Kievit thonë se ato janë me mijëra.

“Ushtria ruse po vuan nga mungesa të rënda të ushtarëve në Ukrainë,” tha zyrtari amerikan, duke folur në kushte anonimiteti për të diskutuar mbi inteligjencën e reduktuar.

Zyrtari tha se besohet se ministria ruse e mbrojtjes po kërkon të rekrutojë anëtarë të shërbimit me kontratë për të kompensuar këto mungesa të personelit, “përfshirë duke detyruar ushtarët e plagosur që të rihyjnë në luftime, duke marrë personel nga kompanitë private të sigurisë dhe duke paguar shpërblime për rekrutët.”

Raportime të besueshme tregojnë se Ministria e Mbrojtjes e Rusisë ka të ngjarë të fillojë gjithashtu rekrutimin e kriminelëve të dënuar në Ukrainë në këmbim të faljeve dhe kompensimit financiar.

 

*TiboNews