Ushqimet që ju ndikojnë pozitivisht në shëndetin tuaj mendor

Një nga arsyet e shqetësimeve të stomakut vijnë nga stresi apo ankthi.

Për të pasur një mirëqenie mendore dhe njëkohësisht fizike duhet pasur kujdes me ushqimin.

Disa nga ushqimet që e kanë këtë efekt, i keni të renditura më poshtë.

 

  • Avokadoja

Vitamina K ndikon pozitivisht në memorien tënde. Gjithashtu, ngjyra e avokados qetëson mendjen.

 

  • Spinaqi

Acidi folik lufton drepresionin, pagjumësinë, madje është edhe një faktor reduktues i demencës tek të rriturit.

 

  • Çokollata e zezë

Ndikon në reduktimin e stresit, si dhe është një ndër faktorët që nxit lumturinë.

 

  • Kosi

Një burim shumë i shëndetshëm i probiotikëve, të cilat ndikojnë edhe në përmirësimin e sistemit imunitar.

 

  • Bajamet

Ulin nivelin e sheqerit në gjak dhe ndikojnë në largimin e stresit.

 

  • Bananja

Ul kolesterolin, redukton fryrjen dhe të ngre humorin.

 

  • SalmoniI pasur me Omega-3 dhe vitaminë D, salmoni ëshë një luftues natyral i depresionit.