Ushqimet që duhet t’i shmangni gjatë shtatzënisë

Momentet më të bukura në jëtën e një gruaje janë kur ajo bëhët nënë. Por kjo është gjithashtu një periudhë mjaft e rëndësishme, veçanërisht nëse është tremujori juaj i parë i shtatzënisë. Çdo gjë që hahet me tepricë mund të jetë e dëmshme për shtatzëninë. Është gjithmonë e këshillueshme që të konsultoheni me mjekun tuaj gjatë në këtë drejtim. Këto janë ushqimet që duhet të shmangin gratë shtatzëna:

Kafeina

Gratë shtatzëna duhet të kufizojnë marrjen e kafeinës në 200 mg në ditë, që është rreth 2-3 filxhanë kafeje. Marrja e lartë e kafeinës gjatë shtatzënisë mund të kufizojë rritjen e fetusit dhe të shkaktojë peshë të ulët të lindjes.

Aloe Vera

Aloe Vera përmban antrakinone, të cilat mund të çojnë në një abort të mundshëm.

Lakra e papërpunuar

Mos hani lakër të papërpunuar. Bakteret futen në fara përpara se filizat të fillojnë të rriten.