Uragani Agatha lë 9 të vdekur në Meksikë

Uragani Agatha ka lënë skena shkatërrimi në jug të Meksikës.

Numri i të vdekurve nga stuhia është rritur në nëntë, thanë autoritetet shtetërore të mërkurën dhe mund të rritet më tej pasi katër persona mbeten të zhdukur.

Agatha arriti në tokë si një stuhi e kategorisë 2 të hënën pasdite.

Duke mbushur erërat prej 105 miljesh në orë, ai u rrëzua pranë qytetit të plazhit të Puerto Angel.

Banorët vendas në zonë kanë parë shtëpitë dhe bizneset e tyre të shkatërruara.

Kjo pronare e restorantit tha se shumë nga veglat e saj, duke përfshirë dy frigoriferë, i kanë humbur.

Investimi ynë ka ikur tani, po, gjithçka shkoi në det dhe kjo na ndikon shumë.

Të tjerë po kthehen për të gjetur shtëpitë e tyre të shkatërruara plotësisht dhe po përballen me mungesë ushqimi dhe uji.

Ka gjithashtu mungesë të karburantit, energjisë elektrike dhe shërbimeve të telekomunikacionit.

Disa turistë janë të bllokuar.

Qendra Kombëtare e Uraganeve të SHBA-së paralajmëroi të mërkurën në mëngjes se kishte 80% mundësi që një ciklon të formohej në Atlantik nga mbetjet e Agatha-s në 48 orët e ardhshme.