“Unë u ktheva”, vjen mesazhi i parë i Donald Trump në Truth Social

“Unë jam kthyer”.

Ish-presidenti i SHBA-së, Donald Trump, postoi për herë të parë një mesazh të shkurtër në Truth Social  që nga hapja e aplikacionit që ai themeloi dy muaj më parë.

Trump theu heshtjen e tij ndërsa Elon Musk arriti një marrëveshje prej 44 miliardë dollarësh për të blerë Twitter.

Vitin e kaluar e ndaloi përgjithmonë Trump duke përmendur rrezikun e dhunës së mëtejshme pas rrethimit të 6 janarit 2021 nga një turmë pro-Trump në Kapitolin e SHBA-së.

Republikanët brohoritën për marrjen e platformës së mediave sociale nga Musk me shpresën se shefi ekzekutiv i Teslas të rivendoste lirinë e shprehjes.

Që kur marrëveshja u shpall këtë javë, Trump ka thënë se nuk do të kthehet në Twitter.

Heshtja e Trump për aplikacionin e tij Truth Social në App Store të Apple më 21 shkurt, ka ngritur pikëpyetje rreth qëndrueshmërisë së tij afatgjatë.

Përpara hapjes së tij, djali i tij Donald Trump Jr. postoi në Twitter një pamje të llogarisë Truth Social të babait të tij, me mesazhin: Përgatituni! Presidenti juaj i preferuar do t’ju shohë së shpejti!

Trump Media & Technology Group (TMTG), kompania mëmë e Truth Social, planifikon të dalë publike përmes një bashkimi me kompaninë e çeqeve të zbrazëta Digital World Acquisition Corp (DWAC.O), aksionet e së cilës janë rritur 7.7% përpara se të tregtohej të premten.

Marrëveshja është duke u shqyrtuar nga Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim dhe ka të ngjarë disa muaj larg përfundimit.