Ukrainasit do të kenë mungesë të energjisë elektrike deri në 2023

Ukrainasit kanë gjasa të vuajnë nga mungesa e energjisë elektrike të paktën deri në fund të marsit, sipas një deklaratë të kreut të një furnizuesi kryesor të energjisë, pasi qeveria filloi evakuimet për njerëzit në Kherson në rajone të tjera.

Gjysma e infrastrukturës energjetike të Ukrainës është dëmtuar nga sulmet ruse, tha presidenti ukrainas, duke lënë miliona njerëz pa energji elektrike dhe ujë me afrimin e dimrit.