Ukraina: Rusia ka rrëmbyer 150 fëmijë në Luhansk

Ukraina ka raportuar rrëmbimin e rreth 150 fëmijëve nga rajoni i pushtuar nga Rusia Luhansk, në lindje të vendit.

Sipas Qendrës Kombëtare të Rezistencës së Ukrainës, fëmijët “u morën ilegalisht” nga distrikti Starobilsk i Luhansk më 8 qershor dhe u transportuan në dy qendra në rajonin jugor të Rusisë Karachay-Cherkess.

Qendra raporton gjithashtu se disa fëmijë në zonat e pushtuara të Ukrainës po detyrohen t’i nënshtrohen “provimeve mjekësore parandaluese”, duke thënë se ata që nuk kalojnë po dërgohen në Rusi “për trajtim”.

Zyrtarët ukrainas thonë se më shumë se 19,000 fëmijë janë marrë nga zonat e pushtuara që nga fillimi i pushtimit në shkallë të gjerë në shkurt 2022.

Në fillim të këtij viti, Gjykata Ndërkombëtare Penale lëshoi ​​një urdhër arresti për presidentin rus Putin , duke pretenduar se ai ishte përgjegjës për krimet e luftës për dëbimin e paligjshëm të fëmijëve nga Ukraina në Rusi.

Moska i ka mohuar të gjitha akuzat.