Ukraina kërkon zgjatjen e marrëveshjes së eksportit të grurit në Detin e Zi

Presidenti ukrainas i tha ambasadores së SHBA në Kombet e Bashkuara se marrëveshja për eksportin e grurit të Detit të Zi që zhbllokoi tre portet kryesore të Ukrainës, duhet të zgjatet.

Marrëveshja, e rënë dakord në korrik nën ndërmjetësimin e Kombeve të Bashkuara dhe Turqisë, hoqi një bllokadë që Rusia vendosi në portet e Detit të Zi të Ukrainës pas pushtimit të saj më 24 shkurt.